Koteletter er noe de fleste liker samtidig som det er god og rimelig hverdagsmat. Denne retten gjør kotelettene ekstra spennende med syltet eple og løk, og med en herlig rotmos til

4 koteletter
2 epler
1 stor rødløk
4 poteter
1 gulbete eller gulrot
1 persillerot
50 gr smør
2 ss olje (raps-, solsikke- eller soyaolje)
2 dl eplemost
1 ss eplecidereddik
2 ts estragon

  • Del poteter og rotgrønnsakene i like store biter

  • Ha de i en kjele med vann og kok de møre i 15-20 minutter

  • Hell av kokevannet, men spar på det

  • Tilsett så smør i kjelen med rotgrønnsaker og mos det. Juster konsistensen med litt av kokevannet - smak til med salt og pepper

  • Skjær løk og epler i tynne båter og stek de i olje på middels varme, i 3-4 minutter

  • Tilsett estragon, eplecidereddik og eplemost og la det småkoke i 8-10 minutter - smak til med salt og pepper

  • Krydre kotelettene godt med salt og pepper og stek de i smør eller olje 2-4 minutter på  hver side, avhengig av hvor tykke de er

  • Servér med rotmos og frisk salat

Antall porsjoner2-3 personer

Totaltid40 minutter

Koteletter med grillet paprika er en fargerik, rimelig og smakfull rett. Server med bulgur, qinoa, ris eller poteter

Koteletter med grillet paprika

Svinefilet med rotgrønnsaker Herlig middag med deilig tilbehør. Magert, delikat og med herlige smaker

Svinefilet

Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat. Ramsløken gir en smak av mild hvitløk og gir mosen et fantastisk løft

Potetmos med ramsløk

Transelate »