En god kremet gryterett med svinekjøtt smaker fantastisk uansett om du serverer den med ris eller potetmos.  Velbekomme!

1 pk bacon
2 løk
8-10 champignon
2 ss smør
800  svinebiff, flatbiff eller ytrefilet
1 ss hvetemel
2 ts paprikakrydder
2 ss tomatpuré
4 dl kjøtt- eller grønnsakskraft/buljong/fond
1-2 dl fløte
Salt og pepper

  • Skjær bacon i biter og hakk løk og champignon

  • Surr dette sammen med smør i en gryte på middels varme

  • Skjær kjøttet i terninger og ha det i gryten

  • Rør mel ut i kraften og tilsett paprika og tomatpuré

  • Tilsett kraften i gryten og la dette surre i ca 15 minutter

  • Kok ris eller lag potetmos

  • Tilsett fløte i gryteretten og gi den et oppkok - smak til med salt og pepper

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Hjemmelaget potetmos eller potetstappe er kjempegodt. Har du først laget denne vil du sannsynligvis aldri kjøpe posevarianten igjen.

Gratinert potetmos

Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat. Ramsløken gir en mild smak av hvitløk og gir mosen et fantastisk løft

Potetmos med ramsløk og parmesan

Boeuf Bourguignon rødvinsgryte er tradisjonell fransk husmannskost, men har med tiden blitt opphøyet til haute cuisine.

Biffgryte Bouef Bourguiginon

Afrikansk lammegryte er en spennende gryterett fra som bør prøves. Her får krydderne sin velfortjente plass og de harmonerer fantastisk med lammekjøttet

Afrikansk lammegryte - lammetagine

Biffgryte med potetlokk og parmesan

Biffgryte med potetlokk og parmesan