Kremet laksesuppe med fennikel er både lettlaget og god. Den smaker herlig som den er, men hvis man vil slå på stortromma kan man tilsette reker, krepsehaler eller blåskjell.
Kremet laksesuppe med fennikel er både lettlaget og god. Den smaker herlig som den er, men hvis man vil slå på stortromma kan man tilsette reker, krepsehaler eller blåskjell.
500 gr laksefilet
4 poteter
1 persillerot eller 1/2 sellerirot
1-2 purre
1/2 fennikel
1-2 ss rapsolje
5-6 dl fiskekraft/buljong/fond
2 laurbærblad
2 dl fløte
2-3 ss sitronsaft
1 ts timian eller salvie
Salt og pepper
En kvast dill
Skrell og skjær poteter og selleriroten i terninger, fennikel i strimler og purre i skiver
Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i et par minutter
Tilsett kraft slik at grønnsakene blir dekket
La det småkoke til grønnsakene er nesten møre
Tilsett fløte, og smak til med salt, pepper, krydderurter og sitronsaft
Gi suppen et oppkok
Senk varmen og tilsett laks i terninger og hakket dill
La det putre på svak varme i 3-5 minutter - til laksen er ferdig
Serveres med godt brød
For variasjon kan du også tilsette ferske reker eller blåskjell helt mot slutten.