Herlig duftende indisk rett med masse smak. Om dette er oppskrift på en autentisk Kylling Balti er nok ikke sikkert, men det finnes mange varianter og denne smaker uansett fantastisk.

2 fedd hvitløk
1-2 rød chili
Salt og pepper
2 cm fersk ingefær
2 løk
Vegetabilsk olje
1 kanelstang
2 laurbærblad
12 kardemommefrø
800 gr kylling (lår, bryst eller en hel kylling delt i biter)
2 ts garam masala
1/2 ts malt nellik
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
4 modne tomater (eller 1 boks)
2 dl hønsebuljong
1 dl yoghurt naturell, pluss ekstra til servering
1 bunt frisk koriander

  • Skrell hvitløk og og rens chilien for frø - skjær de i biter og mos i en morter til du får en puré - tilsett en klype salt og pepper

  • Rens og finhakk ingefær og mos dette sammen med pasten til alt er godt blandet

  • Ha kanelstang, laubær og kardemomme i en varm panne med olje - rør i et minutt og tilsett hakket løk

  • Reduser varmen litt og stek til løken er blank i ca 10-15 minutter

  • Del kyllingen i biter og ha dem i pannen. Skru opp varmen til middels og stek kyllingen i et par minutter -  rør deretter inn pureen

  • Stek i 2 minutter og tilsett de resterende krydderne og bland godt. Tilsett grovhakkede tomater og buljong, og gi gryten et oppkok under omrøring

  • Senk varmen til middels varme og la det småkoke i 20 minutter. Tilsett yoghurt og kok i ytterligere 10 minutter

Server med en dæsj youghurt og hakket koriander, og for eksempel nanbrød og/eller fullkornsris

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

60 minutter

Det er gøy å eksprementere med ulike smakskombinasjoner på vårt fantastiske lammekjøtt og nå er det de indiske krydderne som skal få sette sitt preg på kotelettene. Lammekoteletter tandoori og en coleslaw med rødkål og vinaigrette er en spennende vri som virkelig er verd å prøve.

Lammekoteletter Tandoori

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

Butter chicken - Murgh-Makhani

Transelate »