Kylling grønn curry er en spennende og spicy rett som kan justeres ettersom hvor sterkt du vil ha det. Man kan selvsagt benytte andre grønnsaker og kjøtt, så mulighetene er mange

2 personer

2 kyllingfileter
½ dl rapsolje
1/2 grønn paprika
1 løk
1/2 pk sukkererter
1 rød chili
1 boks kokosmelk
2-3 ts Grønn currypaste
Lime eller sitron
Nudler eller ris

  • Kok nudler eller ris som anvist på pakken
  • Strimle kjøttet og grønnsakene
  • Stek grønnsakene i olje på høy varme i et par minutter og legg de så til side
  • Stek kjøttet i et par minutter og skru ned varmen til litt under middels før du tilsetter currypaste og kokosmelk
  • La det småkoke i 5-10 minutter - tilsett grønnsakene og litt limesaft 
  • Smak til med salt og pepper evt mer limesaft og currypaste  dersom du vil ha den sterkere

Bruk gjerne de grønnsakene du liker. Og det samme gjelder for kjøttet. Retten smaker like godt med svinekjøtt, biff, scampi eller laks. Husk da at scampi og laks kun skal trekke med i 2-3 minutter.

Kylling karri

Chicken curry

Tom Ka Gai er en spicy, varm og smakfull thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk og gode grønnsaker

Tom Ka Gai

Thai kyllingsuppe

Thai kyllingsuppe