Alle trenger en god "gjort-i-en-fei" oppskrift som denne. Den gir deg mulighet til å lage supergod middag selv på dager hvor tiden ikke helt er på din side.
Det handler helt enkelt om å kombinere sunne og gode råvarer som passer kjempegodt sammen. Du kutter opp, blander sammen og lar ovnen gjøre resten av jobben. 

4-5 personer

6-700 gr kylling - lår, bryst eller filet
4 tomater
2 rødløk
1 rød paprika
1 gul paprika
1 liten squash
4 fedd hvitløk
1/2 bunt frisk timian (eller 1 ts tørket)
2 ts paprikakrydder
4 ss olivenolje
2 ss balsamico

  • Kutt tomater, løk, paprika og squash i grove biter. Legg alt i en ildfast form
  • Tilsett hele hvitløk som du knuser lett med flatsiden av en kniv og hakket frisk timian
  • Krydre kyllingen med paprikakrydder eller annet krydder du foretrekker og legg kyllingen i formen
  • Tilsett olje, balsamico og med salt og pepper
  • Rist på formen slik at ingrediensene blander seg
  • Stek midt i ovnen på 180-200 grader i ca en time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt
  • Snu kyllingen et par ganger underveis i stekingen

Som tilbehør kan du variere med kokt ris, quinoa, bulgur, pasta eller bare godt brød.
Variér andre grønnsaker som brokkoli, ulike rotgrønnsaker, poteter og gjerne et par sitronbåter. Hele oliven og cherrytomater er også fint å tilsette.

Det er veldig greit med alt i en form-middager. Her har vi en super kyllinggryte Cacciatore. Ekte italiensk bondekost med fantastisk harmonerende smaker

Kyllinggryte cattiatore

Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Kylling i form med chorizo og cherrytomater

Kyllinggryte med estragon og purre er en nydelig rett. Dette er en festfin gryte med herlige ingredisensene som garantert vil gjøre suksess.

Kyllinggryte med estragon

Transelate »