Dette er en enklere variant av den klassiske kylling i karry gryta, men smaken er like god. Det er fortsatt noen ulike krydder som skal i, men det må til for å få frem den spennende aromaen.
4 personer
4 dl basmatiris
4 kyllingfileter
2 løk
2 paprika
3-4 fedd hvitløk
1 rød chili
1 bit ingefær (ca 2 cm)
2 ts karri
2 ts spisskummen
2 ss tomatpuré
1 beger gresk yoghurt – eller matyoghurt
2 dl vann
Lime
Salt og pepper
Frisk koriander
- Del kyllingen i strimler
- Grovhakk løk og paprika
- Finhakk ingefær, hvitløk og chili
- Surr løk og paprika på middels varme til løken er blank og myk
- Tilsett kyllingen og øk varmen et par hakk og stek i et par minutter
- Ha i ingefær, hvitløk og chili og senk varmen til middels igjen
- Tilsett alle krydderne og bland godt før du har i tomatpuré og yoghurt
- La dette surre et par minutter før du sper på med vann
- Smak til med limesaft samt salt og pepper - la det småkoke til risen er klar
- Kok risen som angitt på pakken
Topp med hakket koriander. Server gjerne med nanbrød