Dette er en enklere variant av den klassiske kylling i karry gryta, men smaken er like god. Det er fortsatt noen ulike krydder som skal i, men det må til for å få frem den spennende aromaen.

4 personer

4 dl basmatiris
4 kyllingfileter
2 løk
2 paprika
4 fedd  hvitløk
1 chili
1 bit ingefær (ca 2 cm)
2 ts karri
1 ss spisskummen
2 ss tomatpuré
1 beger gresk– eller matyoghurt
2 dl vann
Lime
Salt og pepper
Frisk koriander

  • Kok risen som angitt på pakken
  • Del kyllingen i strimler
  • Grovhakk løk og paprika
  • Finhakk ingefær, hvitløk og chili
  • Surr løk og paprika på middels varme til løken er blank og myk
  • Tilsett kyllingen og øk varmen et par hakk og stek i et par minutter
  • Ha i ingefær, hvitløk og chili og senk varmen til middels igjen
  • Tilsett alle krydderne og bland godt før du har i tomatpuré og yoghurt
  • La dette surre et par minutter før du sper på med vann
  • Smak til med limesaft samt salt og pepper

Toppes med hakket koriander. Server gjerne med nanbrød

Butter chicken - Murgh-Makhani

Butter chicken - Murgh-Makhani

Transelate »