Quinoa dyrkes i Sør-Amerika og er et næringsrikt alternativ til ris, couscous og bulgur. Ved siden av å være proppfull av vitaminer og mineraler er den glutenfri. Bruksområdene er mange. Her har jeg valgt å benytte den i en smaksrik kyllingsalat.
Quinoa dyrkes i Sør-Amerika og er et næringsrikt alternativ til ris, couscous og bulgur. Ved siden av å være proppfull av vitaminer og mineraler er den glutenfri. Bruksområdene er mange. Her har jeg valgt å benytte den i en smaksrik kyllingsalat.
2 dl quinoa
4 dl kyllingkraft/buljong
2 kyllingfileet
1 tomat
1 rød paprika
2 vårløk
2 stangselleri
1 gulrot
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 dl sweet chilisaus
1 ts paprikakrydder (kan sløyfes)
Fetaost eller cottage cheese
1 egg
Retten nytes lun eller kald. Chilisausen kan byttes ut med andre typer smaksrike sauser som Hoi Sin, oystersaus eller en rømmebasert urtedressing passer og så fint. Grønnsaker velges etter smak og behag.