Quinoa dyrkes i Sør-Amerika og er et næringsrikt alternativ til ris, couscous og bulgur. Ved siden av å være proppfull av vitaminer og mineraler er den glutenfri. Bruksområdene er mange. Her har jeg valgt å benytte den i en smaksrik kyllingsalat.

2 personer

2 dl quinoa
4 dl kyllingkraft/buljong
2 kyllingfileet
1 tomat
1 rød paprika
2 vårløk
2 stangselleri
1 gulrot
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 dl sweet chilisaus
1 ts paprikakrydder (kan sløyfes)
Fetaost eller cottage cheese
1 egg

  • Kok egget i 6-8 minutter
  • Kok quinoa etter anvisningen på pakken, men bruk kyllingkraft i stedet for vann. Dette gir mer smak
  • Hakk eller strimle grønnsakene. Varm olje i en panne og stek de på middels varme
  • Tilsett strimlet kylling og la det steke i ca 10 minutter
  • Tilsett hvitløk det siste minuttet
  • Ha på chilisaus og rør godt om
  • Bland salaten med tomater eller andre friske grønnsaker, kokt egg, fetaost eller cottage cheese og et dryss paprikakrydder

Retten nytes lun eller kald. Chilisausen kan byttes ut med andre typer smaksrike sauser som Hoi Sin, oystersaus eller en rømmebasert urtedressing passer og så fint. Grønnsaker velges etter smak og behag.

Rødbet og fetasalat. Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er fulle av sunnhet, men det beste er smaken

Rødbet og fetasalat

Dette er et supert alternativ til ris, pasta og poteter ved siden av fisk, kylling eller svinekjøtt. Samme oppskrift kan du også bruke med bulgur og quinoa

Byggrynssalat

Fargerik, sunn og velduftende gryterett. Kikerter og risgryte som vegetar eller kjempegodt sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse

Kikerter og risgryte