Populær og næringsrik risrett med kylling, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris. Det fine med denne type retter er at du kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet, og har du ikke ris så går det like fint med bulgur, quinoa eller couscous

4-500 gr kylling- eller kalkunfilet, bryst eller lår
4 dl fullkornsris/brun ris
1 ss olivenolje
1 løk
2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 paprika
Salt og pepper
2 dl melk
1-2 ss hvetemel
1 ts sennep
3 dl ost

  • Kok risen etter anvisning på pakken.

  • Kutt grønnsakene og skjær kyllingen i biter

  • Stek grønnsaker og kylling i 5-6 minutter i olje i en panne og krydre med salt

  • Bland melk, sennep og mel og visp godt til en jevn røre

  • Ha kylling og grønnsaker i en ildfast form og tilsett røren

  • Dryss over ost og stek i ovn på 200 grader i 15 minutter eller til osten smelter og blir gylden

Prøv kjøttdeig i stedet for kylling. Varier med blomkål, spinat, erter, eller brokkoli og i stedet for ris kan du bruke quinoa eller bulgur.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Smakfull potet- og skinkegrateng er ypperlig hverdagsmat som er lett å lage og lett og like. Formen med Potet- og skinkegrateng står i ovnen mens du kan få unna andre ting og har du rester fra gårsdagens middag kan du også ha de i formen.

Potet- og skinkegrateng

Kylling enchiladas

Kylling enchiladas

Gratinert kyllingform er enkel, kjapp og velsmakende middag. Du kan også lage den i stand i forkant og bare sette den i ovnen når det nærmer seg middagstid

Gratinert kyllingform

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

Transelate »