Populær og næringsrik risrett med kylling, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris. Det fine med denne type retter er at du kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet, og har du ikke ris så går det like fint med bulgur, quinoa eller couscous
Populær og næringsrik risrett med kylling, grønnsaker og i dette tilfelle fullkornsris. Det fine med denne type retter er at du kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet, og har du ikke ris så går det like fint med bulgur, quinoa eller couscous
4-500 gr kylling- eller kalkunfilet, bryst eller lår
4 dl fullkornsris/brun ris
1 ss olivenolje
1 løk
2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 paprika
Salt og pepper
2 dl melk
1-2 ss hvetemel
1 ts sennep
3 dl ost
Kok risen etter anvisning på pakken.
Kutt grønnsakene og skjær kyllingen i biter
Stek grønnsaker og kylling i 5-6 minutter i olje i en panne og krydre med salt
Bland melk, sennep og mel og visp godt til en jevn røre
Ha kylling og grønnsaker i en ildfast form og tilsett røren
Dryss over ost og stek i ovn på 200 grader i 15 minutter eller til osten smelter og blir gylden
Prøv kjøttdeig i stedet for kylling. Varier med blomkål, spinat, erter, eller brokkoli og i stedet for ris kan du bruke quinoa eller bulgur.