Spicy thai og rik på smak. Her velger du de grønnsakene du liker best- og kyllingen kan også byttes ut med scampi dersom man foretrekker det. Godt blir det lell 🙂

4 personer

4 kyllingfileer
3 ss olje
400 gr grønnsaker: gulrot, vårløk/purre, paprika, sukkererter, charlottløk
3 fedd  hvitløk
1 chili
3 ss red currypaste
2 ss brunt sukker
1 boks kokosmelk
1/2 l kyllingkraft
Limesaft fra en halv lime
2 ss fiskesaus - Nam Pla
3 limeblader - Kaffir
1-2 ts spisskummin
1-2 ts koriander
1 dl thai basilikum (kan sløyfes)
1 dl frisk koriander
Cashewnøtter

  • Del grønnsakene i jevnt store biter
  • Fres de i 5-6 minutter og tilsett så hvitløk og purre/vårløk
  • Tilsett curry, fiskesaus, kraft, limesaft og kokosmelk
  • Småkok i 5 min med limeblader og evt basilikum
  • Ha i kylling i biter og la det hele småkoke i ytterligere 10-15 minutter (dersom du velger scampi skal disse tilsettes kun et par minutter før servering)
  • Smak til med evt mer curry, sukker, lime eller fiskesaus
  • Strø over grovhakket koriander og ristede cashewnøtter
  • Server med nanbrød og basmatiris

Antall porsjoner4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 min

Thai kyllingsuppe

Thai kyllingsuppe

Tom Ka Gai er en spicy, varm og smakfull thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk og gode grønnsaker

Tom Ka Gai

Kylling i grønn karri er spennende og spicy. Du justerer selv hvor sterk du vil ha den og kan variere med grønnsaker og type kjøtt så, mulighetene er mange

Kylling i grønn karri

Transelate »