Kylling satay er superenkel rett som både store og små setter pris på. I ovnen, i panna eller på grillen. Med flere spennende sauser og en frisk salat er det bare å kose seg.

4 porsjoner

6 kyllingfileter
3 ss søt soyasaus (Kecap Manis)
4 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 glass peanøttsaus
1 glass Hoi Sin
4 dl ris

1 agurk
1 mango
Olje og risvinseddik
Frisk koriander

  • Skjær kyllingen på langs i ca 2 cm tykke strimler
  • Legg de i en pose med soyasaus, både søt og vanlig og litt olje
  • La kyllingen marinere i ca en time
  • Legg grillspyd av tre i vann i ca en halv time
  • Tre kyllingkjøttet på pinnen på langs og legg de på en stekeplate
  • Stek kyllingen på 200 grader i 15-20 minutter, til de er gjennomstekt
  • Finhakk agurk og mango og bland med et par ss riseddik/hvitvinseddik og 4 ss olje samt hakket koriander
  • Sjekk anvisning på peanøttsausen dersom det skal bearbeides
  • Server med kokt ris og grønn salat blandet med olje og risvineddik/hvitvinseddik

Andre sauser som også er godt til satayspyd er Hoi Sin og søt chilisaus

Kyllingvinger eller klubber. Ingefær- og honningmarinerte kyllingvinger med søtpoteter. Dette er sprø spicy kyllingvinger med hot tilbehør

Kyllingvinger BBQ

Kyllingwraps med Hoi Sin er supergodt og egner seg både som forrett, en kveldssnacks eller som tilskudd til tapasbordet. En kyllingvariant av Crispy Duck.

Kyllingwraps

Transelate »