Disse blir fort en favoritt på grillen, men passer ellers til alt mulig. Pasta, i gryterett, på tapasbordet eller bare som de er med akkurat det du vil ved siden av.

4-500 gr kyllingfilet (eller benytt kyllingkjøttdeig)
1-2 fedd hvitløk
1 kvast koriander eller bladpersille
2-3 ss maizena
2-3 ss soyasaus
Teriyakisaus - til pensling

  • Del kyllingen i terninger og kjør det i en foodprossesor sammen med hvitløk, koriander, maizena og soyasaus, til en jevn masse 

  • La farsen hvile kaldt i en times tid. Blir farsen for tørr så spe på med litt vann eller melk

  • Ha litt mel på benken og trill små boller. Pensle dem med teriyakisaus eller annen asiatisk saus. Sett bollene kaldt dersom de ikke skal stekes umiddelbart

  • Pensle jevnlig med teriyakisausen under steking

Disse er også fine å grille. Tre de på et grillspyd og grill dem jevnt rundt. Server med pasta, salat, poteter eller hva med soyaglasert kål?

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter + hviletid

Dette kan fort bli den nye favorittgryta. Gratinerte kjøttboller med mozzarella blir garantert en favoritt. Selv en ukedag vil vi ha noe ordentlig godt, men det bør gå raskt. Med denne får du alt.

Gratinerte kjøttboller med mozzarella

 

Kjøttboller med tomatsaus er en sikker vinner. Her med bakte småpoteter til. Ikke bare ser de fantastiske ut, de smaker herlig og passer for hele familien

Kjøttboller med tomatsaus