Kyllingens beste venner er smakfulle ingredienser som grønnsaker og krydder. Når du lager kylling i en form som her kan du egentlig ha i hvilke grønnsaker du vil og benytte det krydderet du føler for, så dette er bare et forsalg blant mange.

450-500 gr kyllingbryst med skinn
1 søtpotet
2 poteter
1 rødløk
1 pastinakk
1 pk grønnkål (ca 200 gr)
2-3 fedd hvitløk
1/2 sitron
Rapsolje

Chilidressing
1 1/2 dl majones
1/2 ts chilikrydder
1 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft

  • Forvarm ovnen til 210°C

  • Kutt grønnsakene i jevnt store biter, knus hvitløksfeddene og legg de i en ildfast form (ikke grønnkålen)

  • Ha over saften av en halv sitron, olje samt salt og pepper - bland godt

  • Bak grønnsakene i ovnen i ca 20 minutter

  • Krydre kyllingen godt med salt og pepper og stek den med skinnsiden ned på god varme i 1-2 minutter

  • Snu og stek på andre siden i ytterligere et par minutter

  • Legg så kyllingen over i formen i ovnen sammen med grønnkål i strimler og stek videre i ca 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt

  • Bland majones sammen med finhakket hvitløk, chilikrydder og sitron - smak til

I stedet for majones kan du benytte rømme eller creme fraiche. Du kan gjerne servere kyllingen skjært i skiver

Antall porsjoner3-4 personer

Tilberedningstid

45 min

Kylling sammen med både appelsin og sitron er en god kombinasjon, og her er det begge deler. Denne retten har jeg laget med den sorte villrisen som gir en nydelig smak og er så mys bedre enn hvit ris. Det tar litt tid å koke villris, men i løpet av den tiden lager du i stand alt det andre så det spiller ikke så stor rolle. Resultatet blir en skikkelig god kyllingrett- Kyllingform med villris og sitrus

Kyllingform med villris og sitrus

Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Kylling i form med chorizo og cherrytomater