Lag en herlig rett med smakfull Kerlan kyllingcurry i salatwraps. Bruk sprø, friske salatblader med fantastisk krydret kylling og en god tomatsaus ved siden av. Raskt, enkelt og imponerende!
Har du ikke alle krydderne for hånden går det fint med en ferdig indisk kryddermiks garam masala.

2 ss olje
2 ts sennepsfrø 
8-10 karriblader
1 løk
1 ss hvitløkpuré (alt. finhakket hvitløk)
2 cm ingefær
4 kyllingfileter
1/2 paprika
2 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
1 dl yoghurt naturell
1/2 boks kokosmelk
1 ts salt
1 ts sukker

  • Varm oljen i pannen på middels varme og tilsett sennepsfrø. Stek til frøene begynner å poppe

  • Tilsett karriblader, finhakket løk og finhakket ingefær samt hvitløkpuré. La dette surre i 5-6 minutter

  • Tilsett kyllingen i terninger og finstimlet paprika, og la det steke i et par minutter. Tilsett så chilikrydder, gurkemeie og garam marsala og la det surre i 10 minutter

  • Så tilsettes kokosmelk og youghurt, salt og sukker samt eventuelt malte mandler

  • Serveres på romano eller hjertesalatblader med litt hakket frisk koriander og tynne skiver med chili på toppen

Dipper som passer til er rømme eller youghurt med litt hakkede urter i eller hummus og avocadosalsa

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

Butter chicken - Murgh-Makhani

Kyllingwraps med Hoi Sin er supergodt og egner seg både som forrett, en kveldssnacks eller som tilskudd til tapasbordet. En kyllingvariant av Crispy Duck.

Kyllingwraps - Hoi Sin

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

quesadilla

Quesedilla

Hummus er en velsmakende puré som passer som tilbehør til så mangt. Stek et par nanbrød som du deler i strimler og vips så har du en herlig snack.

Hummus