Kylling er en super råvare som mange av oss benytter mye, og vi kan derfor aldri få for mange gode oppskrifter. Her er det parmesan kombinert med paprika og hvitløk som gjør kyllingfileen velsmakende og med herlig crunch som både store og små setter pris på.

4 kyllingfilet
1 dl parmesanost
1 dl brødrasp
2 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ts salt og pepper
1 egg

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir

  • Bland sammen raspet parmesan, finhakket hvitløk, paprikapulver, salt og pepper samt brødsmuler i en stor skål

  • Visp egget i en annen skål

  • Dypp hver av kyllingfiletene godt i egget

  • Ha de så over i paneringen og snu og vend slik at hele fileten har et lag med panering

  • Stek filetene på middels til høy varme i ca ett minutt på hver side så paneringen får en gylden farge

  • Legg filetene over i en ildfast form og steke videre i ca 30 minutter til fileten er gjennomstekt, med en kjernetemperatur på 68 grader

    Jeg har valgt en kjempegod byggrynsalat, men kikerter og ris, bulgur og quinoa er også gode og sunne alternativer

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 minutter

En ellers litt smakløs kyllingfilet blir med noen få grep en herlig smaksopplevelese.

Fylt kyllingfilet

Kyllinggryte med estragon og purre er en nydelig rett. Dette er en festfin gryte med herlige ingredisensene som garantert vil gjøre suksess.

Kyllinggryte med estragon

Kylling satay er superenkel rett som både store og små setter pris på. Med flere spennende sauser og en frisk salat er det bare å kose seg.

Chicken Satay