Kyllingfilet med spekeskinke og risotto. Denne retten passer til både hverdags og fest. Kyllingfilet som surres med spekeskinke gir ekstra god smak. Risottoen er perfekt følge til denne retten.
Kyllingfilet med spekeskinke og risotto. Denne retten passer til både hverdags og fest. Kyllingfilet som surres med spekeskinke gir ekstra god smak. Risottoen er perfekt følge til denne retten.
4 kyllingfileter
4 skiver spekeskinke (parma,serrano)
Grillet paprika på glass (kan sløyfes)
Risotto:
3 ss olivenolje
3-4 charlottløk
100 gr sopp
3 dl risottoris - arborioris
1 dl hvitvin, eller eplesider
7 dl kyllingkraft/buljong/fond
50 gr parmesan
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og pakk de inn i spekeskinke. Fest med tannpirkere.
Brun filetene i en varm stekepanne med olje eller margarin
Legg dem over i en ildfast form og stek videre i ovn ved 180 °C ca. 15 minutter.
Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter
Varm smøret og fres løk og sopp raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig.
Spe med vin/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger
Småkok risen under stadig røring
Servér kylling og risotto med strimler av grillet paprika