Kyllingfilet med spekeskinke og risotto er reneste festmiddagen som også kan lages til hverdags. Når du surrer spekeskinke rundt kyllingfileten får du en ekstra god smak og risottoen er prikken over i'en

4 kyllingfileter
4 skiver spekeskinke (parma,serrano)
Grillet paprika på glass (kan sløyfes)

Risotto:
3 ss olivenolje
3-4 charlottløk
100 gr sopp
3 dl risottoris - arborioris
1 dl hvitvin, eller eplesider
7 dl kyllingkraft/buljong/fond
50 gr parmesan

  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og pakk de inn i spekeskinke. Fest med tannpirkere.

  • Brun filetene i en varm stekepanne med olje eller margarin

  • Legg dem over i en ildfast form og stek videre i ovn ved 180 °C ca. 15 minutter.

  • Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter

  • Varm smøret og fres løk og sopp raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig.

  • Spe med vin/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger

  • Småkok risen under stadig røring

Servér kylling og risotto med strimler av grillet paprika

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

25 minutter

Totaltid45 minutter

Å lage en god risotto er enkelt. Det krever bare litt tid og kjærlighet. Den skal være kremet og fyldig. Risottoen finnes i mange varianter og vi begynner med sopprisotto som er nydelig i seg selv, men som også passer perfekt til kylling eller svinekjøtt.

Risotto med sopp

Risi e bisi

Risi e bisi

Fylt kyllingfilet med herlig middelhavssmak er sunt, lett og lekkert - En ellers litt smakløs kyllingfilet blir med noen få grep en herlig smaksopplevelese.

Fylt kyllingfilet

Transelate »