Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'

4-6 porsjoner

4 kyllingfileer
4 poteter
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 bit sellerirot
1 nett sjalottløk
4 fedd hvitløk
2 dl hvitvin (eller kyllingkraft)
1 boks hermetiske cherrytomater
1 glass oliven
1 ss sambal oelek (chilipasta)
150 gr pølse f.eks en spicy salami, chorizo, pepperoni
Rapsolje
Salt og pepper
Frisk timian

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Del poteter (behold helst skallet på), sellerirot, pastenakk og gulrot i like store terninger. Grovhakk løk.
  • Hvitløk skrelles og deles i to
  • Legg alle grønnsakene i en ildfast form. Tilsett ca 3-4 ss rapsolje og bland godt
  • Bakes i ovnen i ca 20 minutter
  • I mellomtiden deler du pølsebitene i passe biter og kyllingfiletene i 3-4 biter
  • Fres pølsebitene i god varme i 1-2 minutter. Ta de ut av pannen, tilsett kyllingen og stek bitene så de får litt brunfarge i 1-2 min.
  • Krydre godt med salt og pepper
  • Ta så formen ut av ovnen og tilsett 1 ss sambal oelek og kraft/hvitvin. Bland godt
  • Tilsett så kylling, pølser, oliven og hermetiske cherrytomater (inkludert kraften fra disse) samt litt frisk timian
  • Sett formen tilbake i ovnen og la den stå i ytterligere 15-20 min til grønnsakene er møre

Focaccia eller annet godt brød passer bra til denne retten. Servér!

Kjøttboller med mozzarella

Kjøttboller med mozzarella

Det er veldig greit med alt i en form-middager. Her har vi en super kyllinggryte Cacciatore. Ekte italiensk bondekost med fantastisk harmonerende smaker

Kyllinggryte cattiatore

Kylling i form er supergod "gjort-i en fei-middag". Perfekt når tiden ikke er på din side. Det handler om å kombinere råvarer som passer kjempegodt sammen

Kyllingform