Det er veldig greit med middager hvor alt er i en gryte eller form. Her har vi en fantastisk kyllinggryte Cacciatore som er ekte italiensk bondekost. Cattiatore betyr jeger, så dette er vel italias svar på jegergryte. Her er det mye smak og gode råvarer som harmonerer godt sammen, så dette kan fort bli en favoritt.

800-1000 gr kylling
Salt og pepper
1 dl hvetemel
1 stor løk
1 stor paprika (rød eller grønn)
4-5 champignon
3 fedd hvitløk
2 bokser plommetomater
2 1/2 dl hvitvin
2 ½ dl kyllingbuljong
2 ts oreganokrydder
3 fedd hvitløk
Olivenolje
1 håndfull sorte oliven

  • Benytt gjerne kyllingbryst og lår i biter (eller en hel kylling som du deler opp)

  • Krydre kyllingen med salt og pepper

  • Vend bitene i hvetemel og stek de på middels varme i en stekepanne med olje så de får en fin gylden overflate

  • Legg bitene over i en ildfast form

  • Tilsett litt mer olje i stekepannen og stek grovhakket løk, paprika, sopp og hvitløk

  • Krydre med ½ ts salt og litt kvernet pepper og la det surre i 3-4 minutter til løken blir blank

  • Tilsett tomatene, oliven, hvitvin og kraft

  • Ha sausen over i formen med kyllingen og sett formen i ovnen på 180 grader i ca en time til kyllingen er gjennomstekt -spe på med evt litt mer kraft

  • Server med pasta eller bare godt brød til og en god hvitvin

Har du en stor kjele kan du gjerne lage hele retten i denne. Legg da bare kyllingen tilbake i kjelen når du har blandet alle ingrediensene til sausen og la det hele putre på kokeplaten i tilsvarende tid som i ovnen.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltidca 60 minutter

Restemat

Gryterett med parmensanpoteter

Kyllinggryte med estragon og purre er en nydelig rett. Dette er en festfin gryte med herlige ingredisensene som garantert vil gjøre suksess.

Kyllinggryte med estragon

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte

Transelate »