La oss kalle dette en lett blanding av spansk paella og italiensk cacciatore-gryte. Med masse smak og vakre farge blir den en fryd for både øye og gane. Perfekt til helgen, på hytta eller når du skal ha gjester.

1-1,5 kg kylling
200 gr urte- krydderpølse (gjerne rå pølse)
Olje
1 boks grovhakkede tomater
2 tomater
5 dl risottoris 
1 rød paprika
1 grønn paprika
2-3 fedd hvitløk
10-12 dl kyllingkraft
1 glass oliven
1 pk safran (alt. gurkemeie)
Salt og pepper

  • Del kyllingen i 6-8 biter eller benytt lårfilet - og salte og pepre bitene

  • Brun de i en stor panne. Når kjøttet har fått farge tilsettes hvitløk, pølser i biter og tomater

  • La det surre i fem minutter og tilsett så risen - rør godt og la det surre i to minutter

  • Tilsett oliven og safran samt varm kyllingkraft og kok i fem minutter

  • Reduser varmen og legg strimler av paprika på toppen - småkokes i 15 minutter

  • Sett pannen til side og legg på et lokk - la den stå i ti minutter

  • Serveres med godt brød og deilig vin

Du kan også tilberede retten i en ildfast form - stek kun kjøttet først i en panne før du legger det og resten av ingrediensene i formen. Stekes på 200 grader i ca en halv time (til risen er ferdig)

Antall porsjoner6-8 personer

Tilberedningstid

60 minutter

Det er veldig greit med alt i en form-middager. Her har vi en super kyllinggryte Cacciatore. Ekte italiensk bondekost med fantastisk harmonerende smaker

Kyllinggryte cacciatore

Med paella er det duket for fiesta. Spanias nasjonalrett er ikke bare et fargerikt skue, den smaker også helt fantastisk og er dermed et perfekt festmåltid

Paella

Sunt, smakfullt og sabla enkelt å lage. Her kan du velge dine favoritt grønnsaker og ikke minst variere med ulike pølsesorter. Det er mye godt å velge mellom av krydderpølser; hvitløk, italienske, argentinske eller spanske. Poenget er at de skal bidra med smak så velg noen som har litt 'bite'. Dette er en perfekt rett når du skal ha mange på besøk eller som hyttemat.

Kylling i form med chorizo og cherrytomater

Butter chicken eller smørkylling er verdenskjent og en av de mest populære indske rettene. Det er de som sier at første gang man besøker en indisk restaurant bør og må man bestille butter chicken. Denne oppskriften er 'the real deal'. Håper den faller i smak.

Butter chicken - Murgh-Makhani

Med denne nydelige gryta kommer marokko hjem til deg - Dette er marokkansk kylling og couscous med ristede mandler og spennende krydder. Couscousen er lett og luftig og har en god evne til å ta til seg smaker

Marokkansk kylling og couscous

Transelate »