La oss kalle kyllinggryte fra Middelhavet en lett blanding av spansk paella og italiensk cacciatore-gryte. Med masse smak og vakre farge blir den en fryd for både øye og gane. Perfekt til helgen, på hytta eller når du skal ha gjester.
La oss kalle kyllinggryte fra Middelhavet en lett blanding av spansk paella og italiensk cacciatore-gryte. Med masse smak og vakre farge blir den en fryd for både øye og gane. Perfekt til helgen, på hytta eller når du skal ha gjester.
1-1,5 kg kylling
200 gr urte- krydderpølse (gjerne rå pølse)
Olje
1 boks grovhakkede tomater
2 tomater
5 dl risottoris
1 rød paprika
1 grønn paprika
2-3 fedd hvitløk
10-12 dl kyllingkraft
1 glass oliven
1 pk safran (alt. gurkemeie)
Salt og pepper
Del kyllingen i 6-8 biter eller benytt lårfilet - og salte og pepre bitene
Brun de i en stor panne. Når kjøttet har fått farge tilsettes hvitløk, pølser i biter og tomater
La det surre i fem minutter og tilsett så risen - rør godt og la det surre i to minutter
Tilsett oliven og safran samt varm kyllingkraft og kok i fem minutter
Reduser varmen og legg strimler av paprika på toppen - småkokes i 15 minutter
Sett pannen til side og legg på et lokk - la den stå i ti minutter
Serveres med godt brød og deilig vin
Du kan også tilberede retten i en ildfast form - stek kun kjøttet først i en panne før du legger det og resten av ingrediensene i formen. Stekes på 200 grader i ca en halv time (til risen er ferdig)