Med de herligste ingredienser blir denne kyllinggryten en skikkelig treat. Flere grønnsaker kan du med fordel velge, men purren og estragon er et must

4 personer

4 kyllingfileter
2 purrer
4 charlottløk
2 1/2 dl kremfløte
Estragon, fersk eller 2-3 ss krydder
2 fed hvitløk
1-2 ss dijonsennep
2 ss olivenolje
2 ss smør
5 dl kyllingbuljong
2 ss maisenamel
Frisk persille
Salt og pepper

  • Skjær kyllingfiletene i 4-5 biter
  • Brun de på middels til sterk varme i en gryte med 1 ss olje og 1 ss smør og legg de og stekeskyen til side
  • Rens løk og purre og skjær de i skiver
  • Stek løk og purre i resten av oljen og smøret på middels varme i ca 5 minutter 
  • Tilsett hvitløk og sennep og la surre med i to minutter
  • Tilsett buljong og estragon og kok opp
  • Strø maisenamel over kyllingen og tilsett den i gryten sammen med kokekraften og tilsett fløten
  • La retten småkoke i ca 10 minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Bland inn grovhakket persille før servering

Server med ris og/eller godt brød

Asiatisk gryte

Thaigryte med kylling eller scampi

Karrygryte med lam

Karrygryte med lam

Transelate »