Med de herligste ingredienser blir denne kyllinggryten en skikkelig treat. Flere grønnsaker kan du med fordel velge, men purren og estragon er et must
Kyllinggryte med estragon og purre
Antall porsjoner: 4 personer
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
4 kyllingfileter
2 purrer
4 charlottløk
2 1/2 dl kremfløte
Estragon, fersk eller 2-3 ss krydder
2 fed hvitløk
1-2 ss dijonsennep
2 ss olivenolje
2 ss smør
5 dl kyllingbuljong
2 ss maisenamel
Frisk persille
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Skjær kyllingfiletene i 4-5 biter
- Brun de på middels til sterk varme i en gryte med 1 ss olje og 1 ss smør og legg de og stekeskyen til side
- Rens løk og purre og skjær de i skiver
- Stek løk og purre i resten av oljen og smøret på middels varme i ca 5 minutter
- Tilsett hvitløk og sennep og la surre med i to minutter
- Tilsett buljong og estragon og kok opp
- Strø maisenamel over kyllingen og tilsett den i gryten sammen med kokekraften og tilsett fløten
- La retten småkoke i ca 10 minutter
- Smak til med salt og pepper
- Bland inn grovhakket persille før servering
Server med ris og/eller godt brød