Varmende, spennende med østens mystikk. Langtidsstekt mat er både supergodt og praktisk. Du bruker bare litt tid på forberedelsene og så fort du setter formen i ovnen har du tid til å gjøre akkurat det du vil. 

5-600 gr kylling - bryst eller lår
1 blomkål
2-3 dl frosne erter
1-2  løk
1 rød paprika
5 fedd hvitløk
1/2 dl tomatpuré
6-7 dl kyllingkraft
2 ss curry madras
Salt og pepper
Koriander (kan sløyfes)
Fullkornris

  • Del løk og paprika i fire og blomkålen i buketter. Del hvitløksfeddene i to
  • Bland tomatpuré og karri med kyllingkraften
  • Bland alle ingrediensene sammen med kyllingen og ha de over i en gryte eller ildfast form med lokk eller en leirgryte. Krydre med salt og pepper
  • Stek i ca 2 1/2-3 timer på 100 grader til kyllingen er gjennomstekt - øk varmen til 220 de siste ti minuttene
  • Kok ris etter anvisning på pakken

Server med et dryss hakket koriander

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Indisk keema med naan - Indisk keema er kjøttdeig krydret med østens smaker. Her tradisjonelt med naan og basmatiris, men dette er også godt til spaghetti, på pizza eller i wraps

Indisk keema med naan

Indisk curry

Indisk curry

Herlig duftende indisk rett med masse smak. Om dette er en autentisk Kylling Balti er jeg ikke sikker på, men den ligner og smaker uansett fantastisk. Anbefales på det varmeste. Ukemeny uke 50

Kylling Balti