God, enkel og sunn middag. Kyllinglår er så mye saftigere en fileten og blir her perfekt akkompagnert med en smakfull ratatouille og disse fantastiske ovnsstekte potetene som er sprø utenpå og myke inni.

8 kyllinglår
2-3 ss rapsolje
1-2 ts tørket urter, estragon, timian, rosmarin eller salvie fungerer godt, eller en miks av disse
Salt og pepper


Ratatouille

3-4 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 grønn eller gul paprika
1 squash
1/2 aubergine
2 ts tomatpuré
1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
1 boks hakkede tomater
1-2 ss tørkede urter, Bruke gjerne de samme du benyttet til kyllingen
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Gni inn kyllingen med olje, salt, pepper og urtene
  • Legg lårene i en ildfast form og stek til de er gjennomstekt, ca 25-30 minutter
  • Rens grønnsakene og kutt de i terninger
  • Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i 3-4 minutter
  • Tilsett tomatpure, urtene, sukker, eddik og hakkede tomater
  • Kok opp og smak til med salt og pepper - la den surre i 5-10 minutter, eller til kyllingen er klar

Disse herlige Ovnsstekte poteter er supergodt til

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Perfekte ovnsstekte poteter som passer til nærmest alt, spesielt kjøttmat. Det geniale er den fantastiske, sprø overflaten og den myke, luftige innsiden

Ovnsstekte poteter

 

Transelate »