Pai eller Quiche er perfekt til å lage en herlig og smakfull rett av restematen. Kylling, kalkun, svin, biff.... ja det meste passer. Tilsett de grønnsakene du har tilgjengelig eller lag den kun som vegetar. 

4 personer

Fyll

300 gr kylling- eller kalkunkjøtt
1 pk bacon
1 løk
3-4 asparges. Alternativt spinat eller brokkoli
50 gr revet ost
4 egg
2 dl melk
1 dl fløte
Salt og pepper
 

Paideig
200 gr hvetemel
125 gr smør
2-3 ss vann

  • Lag deigen eller kjøp ferdig butterdeig eller paideig på butikken.
  • Smuldre smør og mel i en bolle
  • Tilsett vann og elt sammen til en fast deig. Sett kalt i 20-30 minutter
  • Dekk en paiform med deigen og prikk godt med en gaffel
  • Forstek bunnen i ca. 10 minutter ved 200 °C.

  • Fres hakket løk, asparges i biter og strimlet bacon på middels varme
  • Tilsett kyllingkjøttet og la det surre med et par minutter
  • Fordel alt i paiskallet og dryss over revet ost
  • Hell over sammenvispet egg og melk/fløte, og krydre med salt og pepper
  • Stek på nederste rille ved 200 °C i ca. 25 minutter til paien har fått en fin gylden farge

Servers med en frisk salat og en god dressing

Pai eller Quiche

Pai med bacon og spinat

Crepes

Omelett