Ingenting er mer varmende og nærende som en god kyllingsuppe. Dette er også den ultimate maten å servere når man er skrall og forkjølelsen råder. Prøv med en dæsj pepperrotkrem på toppen 

Suppen
4-500 gr kylling
1 1/2 l grønnsaks- eller kyllingkraft/fond/buljong
1 ts salt
10 pepperkorn
2 gulrøtter
1 persillerot
2 stilker stangselleri
1/2 purre
1 løk
3 dl makaroni

Pepperrotkrem
2 dl rømme eller creme fraiche
2 ss pepperrot - frisk eller på tube
3-4 ts sitronsaft
1-2 ts honning

Suppen

  • Kok opp kraft eller vann med buljong eller fond
  • Hakk grønnsakene i jevne biter og skjær kyllingen i tynne strimler
  • Ha alt i kjelen sammen og gi suppen et oppkok. Skru ned varmen og la det småkoke i 15-20 minutter
  • Tilsett pasta de siste 10 minuttene

Pepperrotkrem

  • Bland ingrediensen godt sammen og smak til

Server med brød ved siden av.
Har du god tid så benytt hel, rå kylling og kok kraft på denne sammen med skrellet fra gulrot, persillerot samt topp og stilk av purre, løk og stangselleri.
La det småkoke i ca 1/2 time. Sil av og kok suppe.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30/60 minutter

Grønnsakssuppe blir nesten aldri lik fra gang til gang, så dette er bare et utgansgspunkt. Benytt den rotfrukten du liker best, for godt blir det uansett

Grønnsakssuppe

Glem posesuppe. Her har vi en deilig grønnsakssuppe med byggryn som med litt planlegging er gjort på en halvtimes tid. Oppskriften kan du også bruke som base til kjøttsuppe. Suppen er næringsrik og smakfull.

Grønnsakssuppe med byggryn

Tom Ka Gai thailandsk kyllingsuppe en skjønn aromatisk suppe og et helt måltid i en bolle. Perfekt når man fyser på noen ordentlig spicy og smakfullt

Tom Ka Gai thailandsk kyllingsuppe

Minestronesuppe er nydelig og perfekt når du har restemat. De fleste grønnsakene passer og litt ekstra blir det hvis du har i fisk, kjøttboller eller pølser

Minestrone