Å woke er en rask og sunn måte å lage mat på. Du får sprø, fargerike grønnsaker og kan variere med de ingrediensene du har og hva du liker. Hele poenget er å benytte en veldig varm wok eller stekepanne.

2-3 kyllingfilet
2-3 ts frisk ingefær
2 fedd hvitløk
1 rød chili
4 ss soyasaus
2 dl kyllingbuljong
2-3 dl cashewnøtter (usaltet)

Grønnsaker som f.eks:
Brokkoli
Rød løk
Paprika
Stangselleri
Bambusskudd
Vannkastanjer

  • Skjær kyllingen og grønnsakene i strimler - finhakk ingefær, chili og hvitløk

  • Ha kyllingen i en bolle og tilsett litt olje, soyasaus, ingefær, chili og hvitløk - rør godt om

  • Varm woken og rist cashewnøttene i et par minutter - legg til side

  • Tilsett litt olje og fres grønnsakene under omrøring i ca tre minutter - legg til side

  • Stek kyllingbitene under omrøring til de har fått fin farge - tilsett så grønnsakene og bland godt

  • Bland maisenna med buljongen og ha det i woken - kok opp under omrøring til sausen tykner litt

  • Smak til med salt og pepper og server med soyasaus og cashewnøtter på toppen

Du kan også tilsette en pose med ferdig wok-saus. Server med kokt ris eller nudler

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Wok med biffkjøtt. Det beste med wok er kanskje at det er så enkelt og greit å lage. At det også er utrolig smakfult gjør det til en favoritt. Genialt!

Wok med biffkjøtt

Noen ganger fyser man på noe ordentlig hot, spicy og asiatisk. Thaigryte kylling i kokos trigger smaksløkene og inneholder alle de riktige ingrediensene

Thaigryte med kylling eller scampi

Tom Ka Gai thailandsk kyllingsuppe en skjønn aromatisk suppe og et helt måltid i en bolle. Perfekt når man fyser på noen ordentlig spicy og smakfullt

Tom Ka Gai thailandsk kyllingsuppe