Med denne lakseretten går du for gull. Laks i butterdeig eller innbakt laks er en superlekker, rett som smaker fantastisk og vil garantert slå an når du skal ha gjester.
Laks i butterdeig
INGREDIENSER
800 g laksefilet
75 gr mykt smør
2 ss dijonsennep
Frisk dill eller basilikum
1 sitron, revet skall
1 ts cayennepepper
Salt og pepper
4 plater butterdeig
1 pk spinat
2 fed hvitløk
250 g spinat – sautert med litt løk/hvitløk – tørket godt etter steking
1 egg til pensling
FREMGANGSMÅTE
- Bland mykt smør med sennep, revet sitronskall, cayennepepper og urter i en bolle
- Stek (sauter) spinaten raskt (1-2 min) i en panne med smør og litt hakket hvitløk
- Krydre laksen med salt og pepper
- Smør et godt lag med kryddersmøret på fiskefiletene
- Kjevle ut butterdeigen til 3-4 mm tykkelse
- Legg en neve spinat på deigen. Legg fisken på spinaten og pensle et godt lag med smørblandingen. Avslutt med ytterligere noen blader spinat
- Pensle med vispet egg der deigen møtes og skjær bort overflødig deig
- Snu pakken og pensle den med egg. Sett kjøling i 20-30 minutter
- For å få en litt sprø bunn kan du la stekebrettet stå i ovnen under oppvarming. Legg fisken på bakepapir og dra dette over på det varme brettet når du setter den inn i ovnen
- Stekes på 200 grader i 25-30 minutter til deigen er sprø og har fått en gylden farge
Når de er ferdige legger du pakken på rist og lar de stå i ca fem minutter før du serverer
TIPS
Du kan lage porsjonspakker eller pakke inn hele fisken. Du kan også dele fileten i to, ha godt med smørplandingen på begge, legge spinat på toppen av den ene og så legge den andre fiskebiten over. Pakk inn i deigen som beskrevet over.