Med inspirasjon fra Jamie Oliver får du her en kremet, smaksrik og herlig fiskerett med spennende kryddersmaker. En langpannerett som er superbra gjestemat. Hele pannen settes enkelt og greit på bordet slik at gjestene kan forsyne seg selv. Serveres med kokt ris, papadum og nanbrød.

4-5 personer

1 kg laks- eller ørretfilet med skinn
2 løk
1 rød paprika
1 gul paprika
3 hvitløksfedd
2-3 cm frisk ingefær
2-3 rød chilli
3-4 ts currypaste
1 kvast frisk koriander
Solsikke- eller rapsolje
1 ts sennepsfrø
1 ts bukkehornkløver (kan sløyfes)
1 ts fennikelfrø
1 håndfull karriblader 
1 boks cherrytomater
10-15 rå scampi eller 1/2 kg reker
1 boks kokosmelk
2 sitroner
Salt og pepper

  • Strimle løk, paprika og ingefær
  • Finkutt chili, korianderstilkene (ikke bladene) og hvitløk
  • Sett en langpanne på middels varme over den største kokeplaten
  • Tilsett en god klunk solsikke- eller rapsolje, krydderfrøene og karribladene og la dette surre i et par minutter
  • Tilsett så grønnsakene og currypaste og la det surre i ytterligere 15 minutter, rør innimellom
  • Gni skinnet på fisken med olivenolje og krydre med salt og pepper
  • Legg fisken i pannen over grønnsakene med skinnet opp og sett i ovnen på 160ºC i ca 20 minutter til fisken er nesten gjennomstekt 
  • Scampiene renses og skittranden fjernes
  • Ta langpannen ut av ovnen og øk varmen til 250 grader, sett på grillelementet
  • Dra forsiktig skinnet av fisken og legg det på en bit aluminiumsfolie
  • Sett folien med skinnet under grillelementet i 3-5 minutter inntil den blir helt sprø. Følg nøye med for det kan fort bli brent. Legg det så til side for avkjøling
  • Sett langpannen på kokeplaten igjen på lav til medium varme. Bland forsiktig inn kokosmelk, tomater samt saften og skallet fra en sitron
  • Tilsett scampi  og la de surre med i et par minutter til de er ferdige. Benytter du reker så skal de kun surre med det siste minuttet før servering
  • Benytt en stor skje for å dele opp fisken i store biter
  • Smak til sausen med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft
  • Knus skinnet og strø dette over sammen med hakket koriander og sitronskall
Fisk i folie

Fisk i folie

Torsk en papillote

Torsk en papillote

Fiskesuppe

Fiskesuppe