Sprøstekt laks med tilbehør basert på sauterte søtlige tomater, salt kapers, og sjalottløk krydret med spisskummen - veldig godt, enkelt og raskt

400  gr laksefilet
Ca 200 gr cherry- eller mini plommetomater
3-4 sjalottløk
1 ss kapers 
2 ss rødvinseddik 
3 ss olivenolje 
Salt og pepper
1/2 ts spiskummin 
1 kvast bladpersille eller basilikum

  • Del tomatene i to, skjær løken i tynne skiver og bland dette sammen med kapers i en bolle. Tilsett rødvinseddik og 2 ss olivenolje

  • Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt olje på middels varme i en panne med skinnsiden opp til den har fått fin farge, ca tre minutter

  • Snu fisken forsiktig og stek den i ytterligere i 3-4 minutter - legg så fisken over på tallerkener

  • Ha tomatblandingen i pannen og tilsett spisskummin - stek i et par minutter til løken er myk.

  • Eddiken og saften fra tomatene blir til en litt grov saus her

  • Topp fisken med blandingen og pynt med hakket basilikum eller persille

Server med ønsket tilbehør - for eksempel ris eller kun stekte aspargesbønner

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Laks med mango, koriander, chili og agurk

Laks teriyaki med mangosalat