Her har vi en skikkelig godbit. Sprøstekt laks med tomatvinaigrette som består av søte tomater, salt kapers og sjalottløk. Spisskummen setter et fint preg på dressingen. Veldig godt og en rett som er gjort på halvtimen.
Her har vi en skikkelig godbit. Sprøstekt laks med tomatvinaigrette som består av søte tomater, salt kapers og sjalottløk. Spisskummen setter et fint preg på dressingen. Veldig godt og en rett som er gjort på halvtimen.
400 gr laksefilet
Ca 200 gr cherry- eller mini plommetomater
3-4 sjalottløk
1 ss kapers
2 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
Salt og pepper
1/2 ts spiskummin
1 kvast bladpersille eller basilikum
Del tomatene i to, skjær løken i tynne skiver og bland dette sammen med kapers i en bolle. Tilsett rødvinseddik og 2 ss olivenolje
Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt olje på middels varme i en panne med skinnsiden opp til den har fått fin farge, ca tre minutter
Snu fisken forsiktig og stek den i ytterligere i 3-4 minutter - legg så fisken over på tallerkener
Ha tomatblandingen i pannen og tilsett spisskummin - stek i et par minutter til løken er myk.
Eddiken og saften fra tomatene blir til en litt grov saus her
Topp fisken med blandingen og pynt med hakket basilikum eller persille
Server med ønsket tilbehør - for eksempel ris eller kun stekte aspargesbønner