Dette er en artig og spennende vri på laksemiddagen og den er også super å lage hvis man er mange til middag. Servér gjerne med en salat eller gode grønnsaker ved siden av.

4 mellomstore poteter
400 gr laksefilet
3 sjalottløk
½ purre
Dill
1 egg
2 dl melk
Smør
Salt og pepper

  • Kok potetene i 10-12 minutter

  • Når de er litt avkjølt, skjær de i tynne skiver á ½ cm

  • Hakk sjalottløk og purre

  • Smør en ildfast form og dekk bunnen med potetskiver som du pensler med olivenolje eller smeltet smør.

  • Tilsett hakket dill, sjalottløk og purre samt litt salt og pepper

  • Legg så et lag med laks som er skåret i ca 1 cm tynne skiver

  • Fortsett å legge ingrediensene lagvis til du er ferdig

  • Pisk sammen egg, melk og ½ ts salt og hell blandingen i formen

  • Avslutt med et par ss smør på toppen

  • Stekes i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter til potetene er gjennomstekte

  • Server med et dryss dill eller andre urter og server gjerne med en salat eller favorittgrønnsakene dine ved siden av

Du kan gjerne benytte andre eller flere grønnsaker som f.eks gulrøtter og fennikel i formen, men kok eller stek disse først slik at de ikke blir for harde

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Røkelaks med pasta, sitron, persille og rømme. En supergod, lekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt å lage på de travleste dagene

Røkelaks med pasta

Laks i butterdeig eller innbakt laks. Dette er en superlekker rett som smaker fantastisk, ser flott ut og vil slå an når du skal ha gjester.

Laks i butterdeig eller innbakt laks

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot

Spennende oppskrifter med laks. Sennepsglasert laks med nøtter og poteter. Denne deilige retten går like fort å tilberede om det er til to eller ti.

Sennepsglassert laks med nøtter

Transelate »