Laks teriyakisaus, mango, agurk og koriander - Dette er en sabla god kombinasjon som gir en spennende laksemiddag med herlig piff og friskt tilbehør - i skjønn harmoni

 4 personer

800 gr laksefilet eller Salma laks
2 pose teriyakisaus
1 bit frisk ingefær (tommelstørrelse)
2 fedd hvitløk
1/2 chili
2 ss olje

1 kvast koriander
1 mango 
1 agurk
1/2 chili
4 ss risvineddik (alt hvitvinsvinager)

  • Rasp ingefær, hvitløk og finhakket chili - bland det med teriyakisaus 
  • Pensle fisken i blandingen og stek den i panne til den er knapt gjennomstekt
  • Pensle fisken en gang til med teriyakisausen og la fisken hvile i et par minutter før servering, helst med folie over
  • Dryss over hakket koriander og server med agurk- og mangosalat og gjerne en dæsj Crème Fraîche

Agurk og mangosalat

  • Skjær mango og agurk i terningen
  • Smak til med risvineddik  og resten av chilien
  • Tilsett hakket koriander

Server med kokt ris eller nudler

Sennepsglassert laks med nøtter

Sennepsglassert laks med nøtter

Foliebakt laks

Foliebakt laks

Lakseburger

Lakseburger