Lakseburger med syltet rødløk og pepperrotdressing er en kombinasjon som sitter. Syrlig, salt, bittert og søtt i skjønn harmoni. Selv om det er lettvint å kjøpe ferdige salmaburgere er det nesten like raskt å lage de selv.
Lakseburger med syltet rødløk og pepperrotdressing er en kombinasjon som sitter. Syrlig, salt, bittert og søtt i skjønn harmoni. Selv om det er lettvint å kjøpe ferdige salmaburgere er det nesten like raskt å lage de selv.
Burger
250-300 gr laksefilet eller 2 salmaburgere
Sitron revet skall og saften av en halv sitron
1 vårløk
1 ss soyasaus
Pepper
Dressing
2 dl rømme
2-3 ts sitronsaft
2 ts pepperrot på tube
1 rødløk
Spinat eller salat
Burgerbrød - gjerne grove
Dressing; bland 2 dl rømme med sitronsaft og pepperrot - smak til sett kaldt til servering
Burgerne; finhakk laksefileten og bland inn finsnittet vårløk, sitron og sitronskall. Form som burgere og pensle med soyasaus. Pepre godt før steking. Har du kjøpt ferdige burgere så pensle disse med soyasaus og pepre godt før steking.
Stek burgerne på middels varme i et par minutter på hver side til de er såvidt gjennomstekt
Dander på burgerbrød, som gjerne kan stekes raskt på høy varme med snittsiden ned, og nyt.
Søtpotetfries smaker fantastisk ved siden av salmaburgere