Grove lakseburgere er en herlig vri på fiskemiddagen. De er supersunne, superenkle å lage og så klart, supergode. Du kan enkelt slenge i litt finhakket chili og andre krydderier dersom du vil ha en mer spicy variant.
4 burgere
400 gr laksefilet, uten skinn og ben
10-12 rensede reker (kan sløyfes)
1/2 paprika
1/2 purre
1/2 sitron
Salt og pepper
Smør eller olje til steking
Rømmedressing
1 beger lettrømme
Hakket frisk gressløk og/eller dill
1/2 sitron
Bland ingrediensen og sett kaldt til servering
- Skjær laksen i terninger og kjør den raskt i en kjøkkenmaskin/blender - fiskefarsen skal ha ganske grov konsistens
- Finhakk purre og paprika og bland dette inn for hånd
- Tilsett saften av en halv sitron, rensede reker, salt og grovkvernet pepper
- Form farsen til burgere og stek dem på middels varme i 3-4 minutter på hver side til de får en fin gylden overflate.
Servér med salatblader, agurk og løk i skiver og med rømmedressing i grove hamburgerbrød.