Grove lakseburgere er en herlig vri på fiskemiddagen. De er supersunne, superenkle å lage og så klart, supergode. Du kan enkelt slenge i litt finhakket chili og andre krydderier dersom du vil ha en mer spicy variant.

4 burgere

400 gr  laksefilet, uten skinn og ben 
10-12 rensede reker (kan sløyfes)
1/2 paprika
1/2 purre 
1/2 sitron
Salt og pepper
Smør eller olje til steking

Rømmedressing

1 beger lettrømme
Hakket frisk gressløk og/eller dill
1/2 sitron

Bland ingrediensen og sett kaldt til servering

  • Skjær laksen i terninger og kjør den raskt i en kjøkkenmaskin/blender - fiskefarsen skal ha ganske grov konsistens
  • Finhakk purre og paprika og bland dette inn for hånd
  • Tilsett saften av en halv sitron, rensede reker, salt og grovkvernet pepper
  • Form farsen til burgere og stek dem på middels varme i 3-4 minutter på hver side til de får en fin gylden overflate.

Servér med salatblader, agurk og løk i skiver og med rømmedressing i grove hamburgerbrød.

Laks med agurk og mangosalat

Laks med agurk- og mangosalat

Sennepsglassert laks med nøtter

Sennepsglassert laks med nøtter

Transelate »