Laksemousse er en klassiker som kan varieres til det uendelige. Dette er en enkel variant som er nydelig i seg selv og lettlaget, men du lett kan tilsette flere ingredienser som for eksempel lakserogn, krabbekjøtt eller reker. Med friterte kapers får du et element som gir en fin piff.

350 gr laksefilet
200 gr røkelaks
3 ss sitronsaft
2 dl crème fraîche eller lettrømme
1 kvast dill eller persille
1 glass kapers
Olje

  • Alle ingrediensene skal ha samme temperatur og være kalde

  • Skjær fisken i  terninger og kjør den til en grov masse i kjøkkenmaskin/ foodprocessor eller med stavmikser

  • Band massen med sitronsaft, crème fraiche og hakket dill

  • Smak til med salt og pepper

    Fritert kapers

  • Hell av laken på kapersen og la renne av på et kjøkkenpapir

  • Varm 1 dl olje i en kjele

  • Friter kapers, litt av gangen, til de 'åper' seg - ca 1 minutt

  • Legg dem over på tørkepapir 

Kapersen gir en fin og frisk smak, men kan sløyfes. Server moussen på toast, butterdeigskåler eller på kjeks. For ekstra fine anledninger legg litt lakserogn på toppen

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Lakserøre på rugbrød eller rillette er en lettlaget og velsmakende forrett med et snev av gormet. Denne laksen er også er super i lefserull eller på kjeks

Lakserøre

Røkelakstartar eller ørret er en lekker forrett som smaker fortreffelig og som du lager på kun ti minutter. Benytt røkelaks, varmrøkt laks eller Salma

Røkelakstartar

Pasta med røkelaks, sitron, persille og rømme. - En superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt på travle dager for du lager sausen på like kort tid som det tar å koke pastaen og vi får de gode smakene på enklest mulig vis

Pasta med røkelaks

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot