Med nuggets av laks blir det fest. Disse lager du raskt og er supre både til hverdags og når det kommer gjester på besøk. Ulike dipp hører til og her har jeg en som er basert på youghurt - og som tilbehør er det supert med rå grønnsaker som også kan dippes. 

600 gr laksefilet
1 egg
1/2 fennikel
2 dl brødsmuler/rasp
1 dl maisena
1/2 dl sesamfrø
2 ss smør
2 ss olje
salt

1 beger yoghurt naturell
1/2 fennikel
1 ss tomatpuré
3 ansjosfileter (kan sløyfes)
Salt og pepper

  • Bland brødsmuler med maismel og litt hakket fennikel og noen sesamfrø

  • Skjær laksen i terninger og dypp bitene i pisket egg og deretter i paneringsmiksen

  • Stek bitene i en panne med smeltet smør og litt olje til de er så vidt gjennomstekt

  • Kjør yoghurt, (ansjos), tomatpuré og fennikel i en blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper

  • Skjær opp ulike grønnsaker som gulrot, stangselleri, agurk, kålrabi osv. Eller lag en råkostsalat - eller kok bulgur eller quinoa

Andre gode dipper er salsa verde, og hummus

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Grove lakseburgere er en herlig vri på fiskemiddagen. De er supersunne, superenkle å lage og supergode. Ha i litt finhakket chili og andre krydderier dersom du vil ha en mer spicy variant

Lakseburger

Laks teriyaki

Laks med agurk og mangosalat

Laks i form med potetskiver er en morsom og spennende vri på laksemiddagen og den er også super å lage hvis man er mange til middag. Servér med en god salat

Laks og poteter i form

Transelate »