Ved å bruke både fersk og røkelaks får vi en herlig kombinasjon som gir en deilig forrett. Røren er også super å bruke i en lefserull

2 laksefileer
100 gr røkelaks
1-2 kvister dill
1/2 dl hvitvin
20 gr smør
1 ss sennep
2-3 ss sitronsaft
Salt og pepper
Brød

  • Skjær laksen i små terninger og stek på middels varme i 3-4 minutter
  • Ha i hvitvin og la det småkoke i 2 minutter
  • Del røkelaksen i små biter og bland den sammen med laksen i pannen
  • Rør om, slå av platen og la det stå i et par minutter
  • Ha laksen i en bolle og mos forsiktig med en gaffel
  • Tilsett hakket dill, sitronsaft og sennep og smak til med salt og pepper
  • Legg røren på rugbrød, ristet brød, blinis eller kjeks
  • Topp  evt med rogn og dill
Carpaccio av laks eller ørret

Carpaccio av laks eller ørret

Potetsalat røkelaks pepperrot

Potetsalat røkelaks pepperrot