Laksetartar er ikke bare veldig godt, det er også veldig enkelt og lage. Om ikke det var nok så ser det lekkert ut, og er en fulltreffer av en forrett

200 gr laksefilet - eller ørret
100 gr røkelaks - eller ørret
1 sjalottløk eller 1 liten rødløk
1 kvast dill, gressløk eller kjørvel
1 ss sennep - gjerne Dijon
Salt og pepper

Salat - for eksempel baby leafs, frisée eller rukkola
3-4 ss creme fraiche
1 ts sitronsaft
Salt og pepper

  • Skjær den ferske og røkte laksen i små terninger

  • Hakk urtene og finhakk løken og bland sammen med laksen

  • Tilsett sennep og smak til med salt og pepper - sett kjøling til servering

  • Bland creme fraiche med sitronsaft

  • Tilsett salaten og bland godt - smak til med salt og pepper

Dander og server med ristet dansk rugbrød eller røstipoteter ved siden av

Antall porsjoner 3 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Laksetartar av salmalaks

Laksetartar