Lammegryte med et herlig kikk av karri og andre eksotiske krydder. Benytt sjansen når lammesesongen er på sitt best til å lage ulike retter.

1/2-1 kg lammekjøtt
2-3 grønne chili
1 ts gurkemeie
2 ts sennepsfrø
1 håndfull karriblader
2-3 cm ingefær
3 løk
1 ts chilipulver
2 bokser hakkede tomater
1 boks kokosmelk
4 dl vann
Koriander

  • Brun kjøttet raskt og tilsett krydder
  • Hakk og tilsett karriblader og ingefær og la det surre i et par minutter
  • Tilsett finhakket løk
  • Tilsett tomatene  og kokosmelk
  • La alt småkoke i ca 30 minutter
  • Server med kokt ris og godt brød

Dette er en fin rett dersom du har restekjøtt. Her kan du selvfølgelig benytte annet kjøtt som kylling, svin og ikke minst hvit fisk.

kylling i karri gryte

kylling i karri gryte

Asiatisk gryte

Thaigryte med kylling eller scampi

Thai kyllingsuppe

Thai kyllingsuppe