Chimichurri er en fargerik saus, opprinnelig fra Argentina, som passer til det meste av kjøtt. Den kan også benyttes som marinade. Chimichurri er det mange kaller den 'nye' pestoen så like greit å lære seg navnet for jeg tror vi kommer vi til å ha glede av den fremover. Her som flott følge til lammekoteletter

4 lammekoteletter
1 bunt bladpersille
3 fedd hvitløk
1 kvast oregano (eller 4 ts tørket oregano)
3 ss rødvinseddik
1 chili, eller 1/2 ts chiliflak
Havsalt og pepper
2 dl olivenolje

  • Ta ut kjøttet slik at det får romstemperatur

    Først lager vi sausen for den kan med fordel stå å godgjøre seg en stund

  • Finhakk persille, oregano, hvitløk, chili eller kjør alt sammen med en stavmikser/blender

  • Tilsett eddik og olje og bland godt

  • Smak til med salt og pepper

  • Krydre kotelettene med salt og pepper

  • Stek de i olje eller margarin på litt over middels varme i 2-3 minutter på hver side

  • Sett så ned varmen og etterstek i ytterliger 2-3 minutter

  • Ta ut kotelettene og kok ut pannen med litt buljongkraft eller rødvin. Sil av og server sammen med kjøttet.
  • Server kotelettene med chimichurri og poteter. Her er et utvalg. Potetfondant, Pommes Anna, potetmos eller Hasselbackpoteter

Soppstuing, asparges, gulrøtter er godt tilbehør til lam.
Chimichurri passer supert til biff, lam og kylling

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid45 minutter

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselback poteter

Annapoteter eller pommes anna

Annapoteter - Pommes Anna

Hjemmelaget potetmos eller potetstappe er kjempegodt. Har du først laget denne vil du sannsynligvis aldri kjøpe posevarianten igjen.

Gratinert potetmos

Potetfondant passer til all type kjøtt

Potetfondant

Transelate »