Det er gøy å eksperimentere med ulike smakskombinasjoner på vårt fantastiske lammekjøtt og nå er det de indiske krydderne som skal få sette sitt preg på kotelettene. Lammekoteletter tandoori og en coleslaw med rødkål og vinaigrette er en spennende vri som virkelig er verd å prøve.

4 lammekoteletter
1 beger matyoghurt
2 ss tandori masala krydder
1 sitron
1 ss honning
2 ts salt

Coleslaw
1/2 rødkål
1 gulrot
1 liten rødløk
1 rød chili
1 ss sennepsfrø
Frisk koriander (evt tørket)
1/2 dl olje
2-3 ss hvitvins- eller eplevinager

  • Bland yoghurt sammen med tandoorikrydder, saften av en halv sitron, honning og salt

  • Legg kotelettene i marinaden og la de helst ligge i en time, men gjerne over natten. Jo lenger jo mere smak

    I mellomtiden lager vi coleslaw 

  • Finsnitt eller rasp rødkål, gulrot, løk og chili

  • Varm oljen i en panne og tilsett sennepsfrø. Når de begynner å poppe er de ferdige

  • Bland så oljen med sennespfrø sammen med vinager, honning og finhakket koriander. Spe med litt mer olje eller vann dersom dressingen er litt for sterk

  • Bland dressingen godt med de raspede grønnsakene

  • Stek kotelettene på middels varme, ca 4 minutter på hver side. La de hvile i fem minutter før servering

  • En frisk yoghurtdip passer godt. Ta det du har av urter og blander de sammen med noen dråper sitronsaft samt salt og pepper. Dersom du vil ha en potetvariant ved siden av, anbefaler jeg potetmos

Yoghurtmarinaden passer også perfekt til kylling.

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid30 minutter

Chimichurri er en fargerik saus opprinnelig fra Argentina og passer til det meste av kjøtt. og den kan også benyttes som marinade. Chimichurri? Ja det er den nye sausen eller dressingen så lær deg navnet for den er ikke vare nydelig, den passer også til mye forskjellig.

Lammekoteletter med chimichurr

Lammeskank med rotgrønnsaker. En nydelig delikatesse. Skankene skal stå lenge i ovnen så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ta livet med ro

Lammeskank

Lam i karri. Et herlig kikk av karri. Dette er eksotiske smaker på sitt beste. Og ikke så omfattende å tilberede heller

Lammegryte i karri

Indisk kikertgryte eller Chana marsala er en spennende indisk rett som med herlige krydder gir oss smaken av Østen. Kjempegodt også med noen pølsebiter i.

Indisk kikertgryte