Lammeskank blir fantastisk godt når de får stå å godgjøre seg lenge i ovnen eller i gryta. Sammen med ingredienser som passer perfekt. Her er lammeskank braisert i rødvin med potet- og sellerimos, og med masse urter. Rødvin kan byttes ut med øl.
Lammeskank blir fantastisk godt når de får stå å godgjøre seg lenge i ovnen eller i gryta. Sammen med ingredienser som passer perfekt. Her er lammeskank braisert i rødvin med potet- og sellerimos, og med masse urter. Rødvin kan byttes ut med øl.
4 lammeskanker
2 gulrøtter
1 løk
4-5 fedd hvitløk
1 tomat
1/2 sellerirot
1 laurbærblad
2 dl rødvin
3 dl kjøttkraft eller buljong
Kryddermiks;
Hvis du har en morter så bland ingrediensene i denne, hvis ikke så går det også i en liten blender.
1 liten kvast rosmarin
2 ts salt
2 ts pepper
2 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
2 ts chiliflakes
2 ts oregano
3 fedd hvitløk
Potet- og sellerimos
6 poteter
1/2 sellerirot
3 ss smør
1-2 dl melk
Salt og pepper
Pass på at kjøttet har romstemperatur - gni kjøttet inn med kryddermiksen
Varm smør eller olje i en stor ildfast gryte og brun skankene slik at de får stekeskorpe rundt hele
Hakk løk og hvitløken og la det steke med de siste 2-3 minuttene
Tilsett rødvin og kraft og rør godt fra bunnen før du har i gulrot, tomater i terninger og laurbærblad
Sett gryten i ovnen på 120 grader og la skankene steke i 3-4 timer (alternativt la de stå på platen på svak varme)
Skrell og kok poteter og sellerirot til det er mørt - ca 30 minutter
Hell av vannet og la det dampe av. Knus med en moser til ønsket konsistens
Tilsett smør og la det smeltet før du rører det inn i mosen - spe på med melk til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper
Du kan også lage i stand gryten flere timer før den skal serveres. Når skankene er ferdige kan du redusere varmen til ca 70 grader - da kan gryten stå i flere timer og skankene blir bare enda bedre.
Hvis du vil gratinerer potetmosen så ha den ferdige mosen i en ildfast form og sett den i ovnen under grillelementet til den får litt farge på toppen.