Når vi har lammesesong er honningglaserte lammeskanker en nydelig delikatesse som passer til fest og feiring. Skankene skal stå i to-tre timer i ovnen, så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro.

4 personer

4 lammeskanker
Marinade:
1 dl honning
1 dl soyasaus
1 stk rød chili
Salt og pepper

1 -2 løk
3 gulrøtter
200 gr kålrot
200 gr sellerirot
1 pastinakk
1 persillerot
3 dl rødvin
3 dl kraft - fond/buljong
Frisk rosmarin og/eller timian
Olje og/eller smør til steking

  • Sett stekeovnen på 170 grader 
  • Bland honning, soyasaus, hakket hvitløk og chili
  • Renskjer kjøttet og gni skankene inn med marinaden samt salt og grovkvernet pepper
  • Vask og skrell grønnsakene og kutt de i terninger
  • Ha grønnsakene i en stor ildfast form eller langpanne
  • Hell over kraft og rødvin og tilsett urtene
  • Brun skankene i en panne på litt over middels varme i smør eller olje 
  • Legg de så i formen med grønnsakene og dekk godt til med lokk eller aluminiumsfolie
  • Sett de i ovnen og la de steke i 2 1/2-3 timer til kjøttet lett løsner fra benet
  • Fyll eventuelt på med mer kraft undeveis
  • Avslutt med å fjerne folien og øke varmen til 200 grader i 20 minuttene.

Server lammeskankene med de bakte grønnsakene, kraften og deilig hjemmelaget potetmos

lammestek lammelår

lammestek eller lammelår med tilbehør

Karrygryte med lam

Karrygryte med lam

Gratinert potetmos

Gratinert potetmos

Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

Transelate »