Når det er lammesesong er lammeskanker en nydelig delikatesse. Og dette er mat til fest og feiring. Lammeskank med rotgrønnsaker skal stå i to-tre timer i ovnen. Det gir deg god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro.
Når det er lammesesong er lammeskanker en nydelig delikatesse. Og dette er mat til fest og feiring. Lammeskank med rotgrønnsaker skal stå i to-tre timer i ovnen. Det gir deg god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro.
4 lammeskanker
Marinade:
1 dl honning
1 dl soyasaus
1 stk rød chili
Salt og pepper
1 -2 løk
3 gulrøtter
200 gr kålrot
200 gr sellerirot
1 pastinakk
1 persillerot
3 dl rødvin
3 dl kraft - fond/buljong
Frisk rosmarin og/eller timian
Olje og/eller smør til steking
Server lammeskankene med de bakte grønnsakene, kraften og deilig hjemmelaget potetmos