Alt i en gryte-retter er alltid greit og denne gangen er det lasagne som står for tur. En italiener vil kanskje protestere når dette blir kalt en lasagne, men men... det får stå sin prøve. Supergodt er det uansett.

Kjøttsaus
1 ss olivenolje
1 løk
1 ts oregano
2 fedd hvitløk
1 pk bacon - ca 150 gr
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
2 bokser hakkede tomater 
1 ss tomatpuré
Ost
Pastaplater
1 mozzarella

Ostesaus
250 gr (1 beger) ricotta
1 dl parmesan
2 dl hvit ost
1 dl melk
Pepper

  • Begynn med kjøttsausen
  • Hakk løken og stek den i olje på middels varme - krydre med salt, pepper og oregano
  • La det surre i et par minutter og tilsett finhakket hvitløk
  • Ha så i finsnittet bacon og stek til baconet får litt farge
  • Tilsett kjøttdeigen og bruk en stekespade til å hakke opp kjøttet - stek til det har fått litt farge
  • Tilsett hakkede tomater og bland godt
  • Krydre med salt og pepper, ha i tomatpuré og en neve med raspet ost - la sausen småkoke i 10-12 minutter
  • Lag hvit saus ved å lande alle ingrediensene og krydre med litt pepper
  • Ta cirka to tredjedeler av kjøttsausen over i en bolle eller lignende slik at det er igjen et lag med kjøttdeig i bunnen av kjelen
  • Legg så et lag med pastaplater og fortsett med et lag ostesaus
  • Fortsett med kjøttdeig, pastaplater og ostesaus lagvis og avslutt med kjøttsausen
  • Topp det hele med mozzarella i skiver og sett på lokket - la kjelen stå på svak varme i ca 20 minutter

Ha noen blader basilikum på toppen og server med godt brød ved siden av

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

1 time

Grønnsakslasagne eller lasagne vegetar er virkelig snaddermat.

Grønnsakslasagne

En fin vri på lasagnaen er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint md annen fisk også.. Lasagne med laks og scampi

Lasagne med laks og scampi

Meksikansk lasagne - Lasagne slår aldri feil og her har du en variant som sikkert kommer til å slå godt an. Denne har en meksikansk vri og smaker supert med frisk avokado på toppen.

Meksikansk lasagne