En fin vri på lasagna er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint med annen fisk også. For å lage en ekstra piff ble denne toppet med lekre scampi

400 gr laksefilet
6 lasagneplater
5-6 scampi

Hvit saus
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
Ca 4 dl melk
1/2 ts malt muskat eller karri
1 vårløk
Salt og pepper

  • Kok lasagneplatene i en stor kjele med vann i 3-4 minutter. Ta de opp og pensle de med litt olje så de ikke kleber seg sammen

  • Lag sausen ved å smelte smør på lav varme og tilsette finhakket vårløk - la det surre i et minutt

  • Øk varmen til litt over middels og tilsett hvetemel og bland godt før du tilsetter melken - ta kun halvparten før du fortsetter med resten litt etter litt til sausen blir passe tykk

  • Del fisken i terninger og ha de i sausen - smak til med salt og pepper

  • Legg lasagneplater og fiskeblandingen lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med lasagneplatene

  • Avslutt med et godt lag revet ost, gjerne parmesan

  • Stek i ovnen på 220 grader i 6-8 minutter til osten er fått litt farge

  • Topp retten med scampi som du steker lett i en panne

Antall porsjoner2-3 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Laks i form med potetskiver er en morsom og spennende vri på laksemiddagen og den er også super å lage hvis man er mange til middag. Servér med en god salat

Laks og poteter i form

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi