En fin vri på lasagne er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint med annen fisk også. For å lage en ekstra piff ble denne toppet med lekre scampi
En fin vri på lasagne er å lage den med fisk. Her er det laks som er brukt, men det går like fint med annen fisk også. For å lage en ekstra piff ble denne toppet med lekre scampi
400 gr laksefilet
6 lasagneplater
5-6 scampi
Hvit saus
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
Ca 4 dl melk
1/2 ts malt muskat eller karri
1 vårløk
Salt og pepper
Kok lasagneplatene i en stor kjele med vann i 3-4 minutter. Ta de opp og pensle de med litt olje så de ikke kleber seg sammen
Lag sausen ved å smelte smør på lav varme og tilsette finhakket vårløk - la det surre i et minutt
Øk varmen til litt over middels og tilsett hvetemel og bland godt før du tilsetter melken - ta kun halvparten før du fortsetter med resten litt etter litt til sausen blir passe tykk
Del fisken i terninger og ha de i sausen - smak til med salt og pepper
Legg lasagneplater og fiskeblandingen lagvis i en ildfast form. Begynn og avslutt med lasagneplatene
Avslutt med et godt lag revet ost, gjerne parmesan
Stek i ovnen på 220 grader i 6-8 minutter til osten er fått litt farge