Lasagne er en stor favoritt hos mange og en klassiker som bringer glede rundt middagsbordet året rundt. Den hjemmelagde smaker ekstra godt og med godt brød og en frisk tomatsalat er det bare å kose seg.

Kjøttsaus
2 ss smør
1 løk
500 gr karbonade- eller kjøttdeig
1 gulrot
2 stilker stangselleri
2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
3-4 dl kjøttkraft eller fond
2 ts tørket oregano
2 ts paprikakrydder
Salt og pepper

6 lasagneplater
2 dl ost

Bechamel/hvit saus
2 ss smør
3 ss hvetemel
1/2 ts muskatnøtt
5-6 dl melk

Tomatsalat
5 tomater
1/2 rød løk
2 ss hvitvinsvinegar
3 ss olje

    Start med å lage hvit saus
  • Smelt smør i en kjele og rør inn melet
  • Spe med melk under omrøring og la sausen småkoke i ca 5 minutter - rør jevnlig. Sausen skal bli ganske tykk, men spe på med mer melk dersom det trengs

 

  • Kutt løk, stangselleri og gulrøtter i små terninger og finhakk hvitløk
  • Fres kjøttdeig i litt olje på middels til høy varme, og tilsett løk, stangselleri, gulrøtter og hvitløk - Hakk kjøttet og stek til det har fått fin farge
  • Tilsett tomater inkludert tomatkraften, tomatpuré samt krydder
  • La sausen småkoke under lokk i 15 min - smak til med salt og pepper
  • Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form (ca 20x30 cm). Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  • Stek lasagne midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter
  • Skjær tomatene og løken i så tynne skiver du klarer og legg de lagvis i en bolle
  • Bland hvitvinsvinegar og olje og ha det over salaten
  • La lasagnaen hvile i 5 minutter før servering

Server med godt brød og en frisk tomatsalat

Antall porsjoner 4-6 personer


Totaltid
60 minutter

Cannelloni - Fylt gratinert pasta er nok en supergod italiensk klassiker. Ønsker du en vegetarvariant så fyll opp med ost, spinat og tomater. Godt det også.

Cannelloni fylte pastarør

Her har vi en deilig pastarett som lages på under 20 minutter. Enklere og bedre blir det ikke.

Tortellini

En ting vi nordmenn ofte gjør feil er å lage spaghetti bolognese. Men det er feil for ekte bolognese servers med tagliatelle eller parpadelle, fordi sausen fester seg bedre til større flater. Og dropp også ferdigsaus på glass for ekte bolognese laget med herlige råvarer smaker så enormt mye bedre

Pasta bolognese

Sloppy Joe burger. En klassisk amerikansk rett med mange muligheter for variasjon.

Sloppy Joe

Transelate »