Lekker og fristende pastaretten som du lager på under halvtimen, og en rett det smaker fest av. Hemmeligheten er at du baker tomatene i ovnen før de kokes inn med fløte - resultatet er en fyldig og smakfull saus

3-4 dl små tomater
1 ss olivenolje
1 ts timian
Salt og pepper
350 gr linguini
2 1/2 dl kremfløte eller matfløte
350 gr reker eller scampi
2 ts sitronsaft
1 ts sitronskall
2 ss bladpersille

  • Forvarm ovnen til 200 grader

  • Bland tomater med olivenolje, timian, salt og pepper og ha de i en ildfast form - stek dem i ca 25 minutter til de får farge og skallet sprekker

  • Ha tomatene så over i en kjele og tilsett fløte - la det småkoke samtidig som du knuser tomatene lett. La det småkoke i 3-5 minutter til sausen begynner å tykne

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken - hell av vannet og tilsett sitron, sitronskall og hakket persille - bland sammen

  • Tilsett rekene i tomatsausen og bland godt - smak til med salt og pepper

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

 
 
Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

 

Gambas Pil Pil - reker i chili

Gambas Pil Pil

 

Pasta med reker, edamame og chorizo. Nok en enkel pastarett med få og smakfulle ingredienser som kan falle i smak hos mange. For variasjon, bytt ut rekene med skinke

Pasta med reker, edamame og chorizo

 

 

Transelate »