Hjemmebakt loff er, som all annen gjærbakst, helt nydelig og den slår den butikkjøpte hver eneste gang. 

5 dl lettmelk
6-8 dl hvetemel
4 ss smør
1 pk gjør (fersk eller tørr)
2 ts salt
1 egg til pensling

  • Smelt smør i en kjele og tilsett melken - varm til ca 35 grader/fingervarmt

  • Smuldre gjæren i bakebollen og hell over melken

  • Tilsett salt og hvetemel, men hold igjen ca 1/4 mel

  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin og tilsett mer mel etter behov.

  • Deigen skal bli smidig og ikke sitte igjen i bollen.

  • Sett til heving på et lunt sted til dobbelt størrelse - ca 45 minutter

  • Del deigen i to og kna den godt. Rull deigen og form den til to avlange brød - legg de i hver sin smurte brødform.

  • Sett loffene til etterheving i ca 30 minutter - pensle dem med sammenvispet egg og stek på nederste rille i ca 40 minutter på nederste rille

    Denne deigen kan du også lage rundstykker av

Antall porsjoner 2 loff

Tilberedningstid

2 timer

Grytebrød

eltefritt brød - grytebrød