Sprø friterte løkringer med vårløkdip er ideelt følge til både fisk og kjøtt, men er i seg selv også helt supert som snacks

3 løk
2 dl majones
1 egg
1 bunt vårløk
1-2 ss sennep
5 dl solsikkeolje
Hvetemel
Strøbrød
Salt og pepper

  • Finhakk vårløken og bland den med majones, sennep, salt og pepper
  • Rens løken og skjær de i tykke ringer. Benytt kun de største ringene
  • Pisk egget sammen med litt pepper
  • Ha oljen i en dyp panne/kjele og varm opp på over middels varme
  • Vend løkringene i hvetemel, dypp de i pisket egg og til sist i brødrapsen
  • Friter/stek løken i oljen, kun et par-tre av gangen, til de er gyldene og sprø
  • Legg de over på et stykke kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes
  • Strø over litt salt og server med dippen

Smaker herlig med en iskald øl